(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Edukacija za provedbu sportskog programa u Dječjem vrtiću "Trogir"

7 odgojiteljica i magistra kineziologije DV Trogir sudjelovale su na edukaciji pod nazivom: Suvremena sportska edukacija u predškolskom uzrastu u organizaciji Udruge Sportska piramida. Edukacija se provodila u suradnji s Dječjim vrtićima Bili cvitak (Sinj), Skradin i Drniš, a odvijala se kroz 8 modula u različitim vrtićima. Dječji vrtić Trogir bio je domaćin kolegama na posljednja dva modula koji su se održali 27. i 28. siječnja 2023. u Leptiriću, matičnom objektu Dječjeg vrtića Trogir.

Tijekom edukacije svi sudionici su se upoznali sa suvremenim kineziološkim odrednicama sportskog programa te je naglašena važnost pripremljenosti kineziologa i odgojitelja što uključuje planiranje svih dijelova procesa. Također su imali priliku aktivno sudjelovati u više desetaka osmišljenih sportskih igara koje obuhvaćaju osnove 20 sportova.

Svrha ove edukacije je razvoj posebnog kraćeg sportskog programa u sklopu EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2 kojeg Ustanova provodi od travnja 2022. godine. Osim kraćeg programa, planira se i razvoj cjelodnevnog integriranog sportskog programa u podružnici Leptirić. Ovim programima će se nastojati održavati i unaprjeđivati zdravlje djece te poticati zdrav stil života, imajući u vidu cjelokupnu dobrobit za dijete (osobnu, emocionalnu i tjelesnu, obrazovnu i socijalnu).

1