(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice
 • Naslovna

Obavijest za roditelje o završetku projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2"

Dana 6. prosinca 2023. godine službeno je završena provedba projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2". Ovim EU projektom, sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., ostvaren je cilj – usklađivanje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom rane i predškolske dobi kroz osiguravanje usluge produljenog boravka.

Obavještavamo sve roditelje djece koja pohađaju Dječji vrtić "Trogir" da je od danas, 7. prosinca 2023. godine, a u skladu s provedenom anketom za roditelje, u Ustanovi organiziran produljeni rad Vrtića od ponedjeljka do petka i to prema slijedećem rasporedu:

 • u matičnom objektu "Leptirić" do 17:00h
 • u područnom objektu "Maslačak" do 17:00h
 • u područnom objektu "Maslina" do 16:30h
 • u područnom objektu "Sunce" do 16:30h
 • u područnom objektu "Ribola" do 16:30h

Obavijest o početku provedbe sportskog programa u sklopu EU projekta „Dječji vrtić Trogir - partner obitelji 2".

Poštovani roditelji i skrbnici,

obavještavamo vas da je u Dječjem vrtiću "Trogir", u matičnom objektu Leptirić, dana 3. listopada 2023. godine započela provedba kraćeg sportskog programa kao sastavnog dijela produljenog boravka na razini naše Ustanove, a sve u sklopu EU projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2".

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. OBAVIJEST O SPORTSKOM PROGRAMU 97 KB PDF

Obavijest za roditelje o nastavku pružanja usluge produljenog boravka u DV "Trogir"

Poštovani roditelji,

ponovno vas obavještavamo da uslugu produljenog boravka, koja se u DV „Trogir“ pruža u sklopu projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2", nastavljamo pružati za sve naše korisnike usluga 10- satnih vrtićkih i jasličkih programa.

Za vrijeme ljetnog dežurstva, u periodu od 03.07.2023. do 25.08.2023. u  dežurnim objektima se nastavlja provedba EU projekta, odnosno nastavlja se s radom produljenih 10-satnih jasličkih/vrtićkih programa i to svaki dan od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 – 20 h (odgojni obrazovni rad s djecom u vremenu od 16 – 19 h).

Uprava DV „Trogir“

Edukacija za provedbu sportskog programa u Dječjem vrtiću "Trogir"

7 odgojiteljica i magistra kineziologije DV Trogir sudjelovale su na edukaciji pod nazivom: Suvremena sportska edukacija u predškolskom uzrastu u organizaciji Udruge Sportska piramida. Edukacija se provodila u suradnji s Dječjim vrtićima Bili cvitak (Sinj), Skradin i Drniš, a odvijala se kroz 8 modula u različitim vrtićima. Dječji vrtić Trogir bio je domaćin kolegama na posljednja dva modula koji su se održali 27. i 28. siječnja 2023. u Leptiriću, matičnom objektu Dječjeg vrtića Trogir.

Tijekom edukacije svi sudionici su se upoznali sa suvremenim kineziološkim odrednicama sportskog programa te je naglašena važnost pripremljenosti kineziologa i odgojitelja što uključuje planiranje svih dijelova procesa. Također su imali priliku aktivno sudjelovati u više desetaka osmišljenih sportskih igara koje obuhvaćaju osnove 20 sportova.

Nastavi čitati

Organiziran Sajam razmjene korištenih predmeta u Dječjem vrtiću "Trogir"

Ove godine u blagdansko vrijeme, odgojiteljice Dječjeg vrtića „Trogir“, ujedno i polaznice edukacije Odgovorno stvaranje i postupanje s otpadom Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, odlučile su napraviti mali odmak od pretjerane kupovine i rastrošnosti te su organizirale Sajam razmjene kako bi se na kreativan i održiv način kroz zabavu i druženje pronašli pokloni za djecu.

Nažalost, činjenica je da svake godine u blagdansko vrijeme raste količina otpada koji je uvelike povezan s ambalažom i sve većim brojem plastičnih blagdanskih dekoracija. U Dječjem vrtiću „Trogir“ mišljenja smo da češćim korištenjem rabljenih predmeta možemo bitno smanjiti količinu smeća i potrošnju električne energije. Imajući na umu ove činjenice, dana 10.12.2022. u našem područnom objektu „Sunce“ organizirali smo Sajam razmjene korištenih predmeta pod nazivom ZAMJENOM DO PROMJENE, a sve to u sklopu EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2 kojeg Ustanova provodi od travnja ove godine.

Nastavi čitati

Održivi razvoj u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju i edukacije odgojitelja i djece na temu ekološkog i održivog razvoja u cilju unaprjeđenja usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću „Trogir“

Brojna istraživanja su pokazala kako rana iskustva koja djeca imaju sa svojom neposrednom okolinom te odnosi s najbližim im ljudima, utječu na sve aspekte njihovog života. Kvalitetan temelj od samoga početka djetetovog života osigurava plodno tlo na kojem se mogu razvijati vještine koje između ostalog uključuju i samopouzdanje, motivaciju, sklapanje prijateljstava, motivaciju za učenjem i rješavanje konflikata. Svaka od njih utjecat će na usvajanje vrijednosti i znanja kojima će dijete kao odrasla osoba djelovati u svijetu odraslih.

Zašto je održivi razvoj potreban u ranim godinama odgoja i obrazovanja?

Skup navika, vještina i uvjerenja koje dijete nauči u prvim godinama života postat će snažan temelj na kojem će se izgraditi cijeli njegov život. To je temelj koji će poduprijeti i potaknuti moralna i etička djelovanja tijekom odrastanja pa kada se osoba nađe u teškim i novim situacijama koje zahtijevaju kritičko promišljanje i odgovorno djelovanje, ona će posegnuti za onime što joj je usađeno od samih početaka. Dijete koje razumije i poštuje prirodu, svoju zajednicu i zajednicu svijeta, koje je upoznato s „vrućim“ pitanjima i problemima s kojima se suočavamo te koje je opremljeno znanjima i vještinama za kompetentno funkcioniranje u svijetu odraslih, je dijete buduće generacije održivog društva.

Nastavi čitati

Obavijest za roditelje o nastavku pružanja usluge produljenog boravka u DV "Trogir"

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da uslugu produljenog boravka koja se u DV „Trogir“ pruža u sklopu projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2", nastavljamo pružati i u ovoj pedagoškoj godini (2022./2023.) i to prema sljedećem rasporedu:

 1. Matični objekt „LEPTIRIĆ“ – od 16h – 20h – za dvije 10h vrtićke i jednu 10h jasličku skupinu
 2. PO „MASLINA“ – od 16h – 20h – za dvije 10h vrtićke i dvije 10h jasličke skupine
 3. PO „MASLAČAK“ – od 16h do 20h – za dvije 10h vrtićke skupine
 4. PO „VRABAC“ – od 16h do 20h – za jednu 10h vrtićku skupinu
 5. PO „RIBOLA“ – od 16h do 20h – za dvije 10h vrtićke skupine
 6. PO „SUNCE“ – od 16 h do 20h – za jednu 10h vrtićku skupinu

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za novi europski projekt "Dječji vrtić Trogir - partner obitelji 2"

Dana 06. travnja 2022. godine ravnateljica Dječjeg vrtića Trogir, gospođa Lovorka Buotić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za novi europski projekt „Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2“.

Ugovor je potpisan u samom Vrtiću, u tri primjerka i to između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao Upravljačkog tijela, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 te Dječjeg vrtića Trogir kao Prijavitelja.

Projektni partner Vrtiću je Grad Trogir.

Nastavi čitati

Završava se provedba projekta "DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI"

Dana 4. ožujka 2021. završavamo s provođenjem projekta DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI čiju smo realizaciju započeli u rujnu 2018. godine.

Kroz projekt smo uveli tri poslijepodnevna i dva produljena programa koji su se pokazali neophodnima za našu djecu i njihove roditelje. Zaposlili smo odgojitelje, stručne suradnike, dodatno administrativno osoblje, ojačali kapacitete brojnim edukacijama, nabavili vrijednu opremu za centralnu kuhinju, a postojeće odgojne skupine obogatili namještajem i didaktičkim materijalima. U svim skupinama osim u jasličkoj, provodili smo i jedan poseban program – sportski program, kojim smo na jedan način htjeli našoj djeci osigurati zdravi rast i uredan razvoj.

Vijest koja nas posebno veseli jest ta da je upućena i nova prijava kojom je Dječji vrtić „Trogir“ aplicirao za drugu fazu, odnosno uputio svoj projektni prijedlog na novi poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ (UP.02.2.2.16). Nadamo se da će nam i ovoga puta projektni prijedlog proći na natječaju i da ćemo uskoro u našem vrtiću započeti jednu novu, lijepu i jednako uspješnu projektnu priču.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Trogir.

Otvoren novi dječji vrtić "Leptirić"

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. svečano je otvoren "Leptirić", novi područni objekt u Dječjem vrtiću "Trogir".

"Leptirić" ima površinu od oko 800 metara kvadratnih, opremljen je najmodernijom didaktičkom, edukativnom i razvojnom opremom. Osim dvije velike prostorije u kojima su smještene dvije odgojne skupine (jaslička i mješovita), u njemu se nalazi i sportska dvorana s najnaprednijim elementima za fizički i motorički razvoj djece, jedina takva u mreži dječjih vrtića Grada Trogira. Unutar objekta su i uredski prostori, također suvremeno opremljeni, namijenjeni upravi DV "Trogir".

U novi vrtić je uloženo 4,6 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava povučeno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ostalih 15 posto sufinancirao Grad Trogir.

Ono što posebno želimo naglasiti ovom objavom jest činjenica da je sav potrošni materijal kojeg odgajatelji svakodnevno koriste u radu s djecom, nabavljen kroz projekt DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI, financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Nastavi čitati

1