(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Radionica "Potres" - suradnja sa Crvenim križem Trogir

Prošle pedagoške godine dječji vrtić Sunce je osvojio značku za Siguran vrtić. I ove godine surađujemo sa Crvenim križem i provodimo aktivnosti sa platforme Crvenog križa za "Sigurnije škole i vrtiće".

Jedna od aktivnosti je i potres.

Nažalost, imamo iskustva pa smo djecu upoznali kroz radionicu sa načinima postupanja za vrijeme i poslije potresa.

Djelatnici HCK Trogir su s nama zajedno proveli radionicu "Potres". Nakon edukativnog filma djeca su imala zadatak prikazati kako bi reagirala u slučaju potresa. Nakon što voditelj vikne "Potres" - djeca staju u siguran položaj. Označili smo sigurna mjesta gdje je najsigurnije stati za vrijeme potresa zelenim krugovima, a crvenim krugovima mjesta na koja je opasno stati tijekom potresa. Upoznali smo i opremu koju je dobro spremiti i imati u takvoj situaciji u ruksaku.

Hvala Crvenom križu Trogir na suradnji.

Nastavi čitati

Sveti Nikola

Šeste noći u prosincu kad djeci san već dođe, netko tiho, čak nečujno, kraj kreveta prođe. Tko je to, Zečići I Grdelini su otkrili recitacijom i pjesmom iz vrtića Sunce u Žednom.

Recitacijom "Sveti Nikola" i pjesmom "Svetom Nikoli" djeca su nastupala u gradu Trogiru na trgu.

Nastavi čitati

Obilježen Dan palčića

U našem dječjem vrtiću i ove pedagoške godine, u suradnji sa roditeljima, 17. 11. obilježili smo Svjetski Dan prijevremeno rođene djece, dan Palčića. Uz puštanje ljubičastih balona u nebo, izradili smo i prigodan plakat i pri tom je svako dijete pokazalo svoju kreativnost i zainteresiranost za rad. Kao prave zvjezdice šaljemo svim palčićima jedan veliki pozdrav!

"Samo ih pustite neka spavaju, jer kada se probude pomicat će sve planine ..."

Nastavi čitati

Izlet na Antoničin mlin u Žrnovnici

U našim odgojnim skupinama tradicionalno smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje odlaskom na poludnevni izlet na Antoničin mlin kao rezultat suradnje dviju odgojnih kuća, objekta "More" i "Maslina", s ciljem da produbimo dječja iskustva i doživljaje, te da stvaramo poticajno okruženje prigodnim materijalnim sredstvima.

Kod djece smo nastojali razviti interes za proces izrade kruha (od zrna do kruha), zatim uključenost djeteta u cjelokupan proces svim osjetilima. Isto tako za cilj nam je bilo omogućiti doticaj s prirodnim okruženjem, kao preduvjet pravilnog rasta i razvoja djeteta.

Dolaskom na Antoničin mlin djeca su imala priliku sudjelovati u cjelokupnom procesu izrade kruha, upoznali su se s alatima koji se koriste u tu svrhu, slušali smo priče i legende o tom kraju, te smo se družili i s djecom iz drugih vrtića organizacijom zajedničkog piknika u prirodi.

Nastavi čitati

„Ruksak pun kulture“

"Ruksak pun kulture" je program koji omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima.

18.10.2022. u goste su nam došli kazališni glumci Umjetničke organizacije Fronesis.

Predstavu je gledalo 32 djece, 4 odgojitelja,pedagoginja Marta Zulim, psihologinja Ana Jurić i ravnateljica Lovorka Buotić.

Gledajući predstavu djeca se uče navici i vrijednostima urednosti.

Nastavi čitati

Griženje u jasličkoj dobi

Pojava griženja u jasličkim skupinama nije neuobičajena, ali to ne znači da se smatra prihvatljivom i poželjnom, već se nastoji poduzeti sve što je moguće kako bi takvo ponašanje prestalo. Ne moraju sva mala djeca prolaziti kroz fazu griženja, ali u gotovo svakoj grupi djece od 1 do 3 godine starosti naći će se poneko dijete koje grize. U osnovi ovog ponašanja su različiti uzroci...

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. KAKO SPRIJEČITI GRIŽENJE I POMOĆI DJETETU 484 KB PDF

Obavijest za roditelje o radu Dječjeg vrtića "Trogir" tijekom ljetnog dežurstva (srpanj i kolovoz 2022.)

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da će odgojno-obrazovni rad u ljetnom dežurstvu tijekom mjeseca srpnja i kolovoza (vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora radnika Ustanove), biti organizirano kako slijedi:

  • JASLIČKI PROGRAM - PO „Maslina“, Petra 8, Trogir
  • VRTIĆKI PROGRAM - PO „Maslačak“, Kneza Trpimira 41, Trogir

Plaćanje korištenja usluga Ustanove tijekom ljetnog dežurstva određeno je u članku 29. Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić „Trogir“.

S poštovanjem,

Uprava Ustanove

Sudjelovanje Dječjeg vrtića „Trogir“ na likovnom natječaju za 50. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti „Lidice 2022“

Djeca Dječjeg vrtića "Trogir", podružnice „Maslina“, sudjelovala su na likovnom natječaju za 50. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti „Lidice 2022“ (Češka) na temu "Muzej".

Odabran je motiv Radovanovog portala kao jednog od najpoznatijih simbola našeg prelijepog grada. Djeca su radila u grattage slikarskoj tehnici, u kombinaciji uljnih pastela i crnog tuša, što je kod njih izazvalo veliki interes.

Hrvatski školski muzej je koordinirao natječaj za Republiku Hrvatsku te je zaprimljeno oko 750 dječjih radova.

S ponosom možemo reći da su tri rada djece odgojno-obrazovne skupine odgojiteljica Vjekice Bilić i Ivane Buličić odabrana za daljnje natjecanje u Pragu, Češka.

Autori odabranih radova su Sofija Kovačević, Marko Žarković i Ana Paula Pralija.

U prilozima možete pogledati tijek rada s djecom i video s odabranim radovima.

Nastavi čitati

Srcem za Ukrajinu

Dječji vrtić “Trogir“ pridružio se humanitarnoj akciji Gradskog društva Crvenog križa Trogir u prikupljanju materijalnih sredstava za izbjeglice iz Ukrajine.

Odgojitelji su iskoristili situacijski poticaj i s djecom proveli različite vrste humanitarno-edukativnih aktivnosti s ciljem razvoja socijalnih kompetencija djece, kao što je prosocijalno ponašanje u vidu pomaganja, dijeljenja, suradnje, empatije, zahvalnosti...

Djeca su zajedno s roditeljima i odgojiteljima prikupila brojne donacije koje su preuzeli članovi Crvenog križa.

Nastavi čitati

Glazbeno - scenski nastup Dječjeg vrtića "Trogir" - doček Sv. Lucije

  • 1
  • 2
1