(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

"Kazalište Prijatelj" u DV Leptirić

U srijedu, 07. veljače u 11:00 sati je gostovalo "Kazalište Prijatelj" u organizaciji Gradske Knjižnice Trogir u prostorijama dječjeg vrtića "Leptirić" sa predstavom "Tratinčica i čudesna vrtićka krema".

Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Dijete iz potpuno sigurnog okruženja dolazi u ono potpuno nepoznato. Naravno, nije lako ni roditeljima. Do tog trenutka su rijetko ostavljali dijete, a ako i jesu to je uvijek bilo bliskim i povjerljivim osobama. Najednom se moraju osam sati osloniti na neku, do tog trenutka nepoznatu osobu i imati povjerenja da će ona jednako dobro postupati prema djetetu i da će ono biti na sigurnom.

Nastavi čitati

Posjet crkvi sv. Marte

Razvoj osjetljivosti za očuvanjem i upoznavanjem vlastite baštine započinje već s polaskom djeteta u vrtić. Kroz različite aktivnosti i igre djeci se pokušavaju približiti običaji, tradicija i kultura vezana uz zavičaj u kojem žive. U ranom periodu života važno je proučavanje neposrednog okruženja, istraživanje društvenog okoliša, upoznavanje kulturne baštine što će rezultirati razumijevanjem povijesnog razvoja i važnosti očuvanja i njegovanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine svog užeg zavičaja.

Različitim sportskim aktivnostima pokraj crkvice sv. Marte djeca su imala priliku kroz neposredno iskustvo i doživljaj, upoznavanjem baštinskih elemenata, zadovoljiti svoje interese kroz igru i različite oblike kretanja, a sve to kroz boravak u prirodi i njen blagotvorni učinak na psiho-fizičko zdravlje djece.

Nastavi čitati

Nastup povodom Dana Grada Trogira

Skupina "Medonjice"

Magarac olitiga tovar je tvrdoglavo stvorenje. Snažan je, izdržljiv i može teški teret nosit. Ali nekad mu nije baš po volji i tada ne pomažu ni molbe ni prijetnje. Kad on odluči da neće slušati, neće ! On ukopa svoja kopita u zemlju. Možeš ga vuć ili gurat ali ga ništa ne može pomaknuti s mjesta. Može se dogoditi da ga iznenada pusti tvrdoglavost i kao da ništa bilo nije, pomaknuo se s mjesta. I opet postane drago stvorenje koje čovjeku pomaže.

Odgojiteljice: Andrijana i Ines

Skupina "Gusjenice"

Kada se od malih nogu njeguje ljubav prema svome gradu, tada sa sigurnošću možemo reći da će naš grad imati prave male čuvare !

Odgojiteljice: Marica i Danijela

Nastavi čitati

Gostovanje zubarice Sandre Kursar

Kako se pravilno peru zubi? Koja hrana je dobra za zdravlje zubića a koja ne? Što je to karijes?

O spomenutim i sličnim pitanjima razgovarala je zubarica Sandra Kursar sa djecom iz Dječjeg vrtića "Leptirić".

Nastavi čitati

Radionice s roditeljima

Nakon dužeg vremenskog razdoblja nemogućnosti okupljanja kako u svim zatvorenim prostorima tako i u odgojnim skupinama vrtića, dočekali smo da zajedno s roditeljima i djecom organiziramo radionice izrade kostima za našu završnu predstavu.

U ugodnom druženju roditelja (mame), djece i odgojitelja, izmjenjujući ideje, kreativnost i sugestije nastali su kostimi za našu glazbeno-scensku predstavu na temu stanovnika mora pod nazivom "Dobro se dobrim vraća".

Nastavi čitati

Vodeni tjedan zdravlja u Leptiriću

Vodeni tjedan

U Vodenom tjednu/Tjednu zdravlja kroz vođene i istraživačke aktivnosti usvajala su se znanja o: našem planetu Zemlji, važnosti i očuvanju vode, zdravim namirnicama, održavanju higijene i zdravlja. Djeca su navedeno usvajala na konkretama, prirodnim materijalima, vjernim vizualnim prikazima, itd.

Provođene su aktivnosti koje su poticale spoznajni razvoj, a ujedno i samostalnost u području brige o sebi, razvoj vještina grube i posebno fine motorike, jezično-govorni razvoj, senzorna integracija i razvoj kreativnosti.

Djeca su uživala i rado ponavljala aktivnosti i nakon ovog tjedna, a poseban interes su pokazali za sve igre s vodom, posebice bojanje vode.

Nastavi čitati

Projekt "Robot" i "Emocije"

Na veliki interes dvojice dječaka, započeli smo s projektom „Robot“ u kojeg smo uklopili i projekt „Emocije“.  U  projektu su sudjelovali osim djece i njihovi roditeljii, donošenjem raznolikog materijala.

Produkt našeg projekta je naša maskota Robot koji stoji u hodniku te mu djeca prilikom dolaska u vrtić mogu promijeniti „lice“, tužno, sretno, ljuto…, ovisno kako se i sami osjećaju. 

Nastavi čitati

Tjelesne aktivnosti u Leptiriću

Naša soba dnevnog boravka nalazi se na katu vrtića te je od dvorane odijeljena kliznim vratima. Svakodnevno osim tjelesnih aktivnosti provodimo i druge aktivnosti u dvorani. Početkom godine smo se upoznali sa spravama, korištenjem istih.

Djeca su pokazala interes za tjelesnim aktivnostima, pogotovo za raznim pokretnim igrama, te kružnim poligonima u kojima djeca ne trebaju dugo čekati na red te kojim djeca razvijaju grubu motoriku, spretnost, koordinaciju, brzinu…

Nastavi čitati

  • 1
  • 2
1