(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Gostovanje Gradskog društva Crvenog križa i radionica "Kodeks sigurnosti na vodi"

22. svibnja u dvorani DV "Leptirić" su gostovale volonterke Crvenog križa sa radionicom "Kodeks sigurnosti na vodi" namijenjene djeci predškolske dobi s ciljem informiranja i obučavanja djece o sigurnom ponašanju na vodi.

Uz pružanje informacija prilagođenih djeci predškolske dobi, proveli smo radionicu spašavanja na moru, ponašanja u slučaju opasnosti te isprobali pričati na megafon, toki-voki,...

Zahvaljujemo se ugodnoj suradnji volonterkama Crvenog križa!

Nastavi čitati

Gostovanje pčelara iz Pčelarske udruge Trogir u DV "Leptirić"

Dana 24.04. je Dječji vrtić "Leptirić" zazujao od zvuka pčela koje su nam donijeli pokazati pčelari iz Pčelarske udruge, Trogir.

Tako su djeca imala priliku izbliza vidjeti pčele u košnici, okusiti med te poslušati priče iskusnog pčelara g. Marka Pastuovića koji je djeci na njima prilagođen način dočarao svijet pčela.

Zahvaljujemo se na ugodnoj suradnji i veselimo se budućim susretima!

Nastavi čitati

Gostovanje umjetničke organizacije "Studio Suncokret" u DV "Leptirić" sa predstavom "Slon bon ton"

Dana 08.04. je najmlađu djecu razveselila predstava "Slon bon ton" u izvedbi "Studio Suncokreta".

"Slon bon ton" je predstava o Slonu koji nije znao ništa o bon tonu. Vragolasti Majmun i brižna Žirafa upoznali su ga sa osnovnim pojmovima lijepog ponašanja: pozdravljanje, "tri čarobne riječi", ponašanje za stolom - u trgovačkom centru uz blagajnicu Gicu, na rođendanu kod Mede,...

Interaktivna predstava je oduševila naše najmlađe koji će zasigurno lakše usvojiti pravila lijepog ponašanja.

Nastavi čitati

Održana radionica izrade datala uoči blagdana cvjetnice

Dana 19.03. uoči blagdana Cvjetnice je održana radionica izrade datala na prijedlog mame dječaka Marka iz skupine "Medonjice". Na sam blagdan Cvjetnice (dan kada je Isus ulazio u Jeruzalem i puk ga je dočekao mašući maslinovim i palminim granama...) te prema kršćanskom običaju nose se grančice na blagoslov. U nekim primorskim mjestima pletu se grančice maslina - datale. Markova mama njegujući tradiciju i običaje iz svog marinskog kraja podijelila je svoje znanje sa nama.

Sat i pol radionice je protekao brzo, djeca koja su željela pokušala su plesti datale. Ove vještine uče se od malena, treba uložiti puno truda, upornosti i koncentracije... Djeca su vidjela kako se radi te jednog dana kad odrastu možda im se vrate sjećanja na današnji dan.

Odgajateljice: Ines i Andrijana

Nastavi čitati

"Kazalište Prijatelj" u DV Leptirić

U srijedu, 07. veljače u 11:00 sati je gostovalo "Kazalište Prijatelj" u organizaciji Gradske Knjižnice Trogir u prostorijama dječjeg vrtića "Leptirić" sa predstavom "Tratinčica i čudesna vrtićka krema".

Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Dijete iz potpuno sigurnog okruženja dolazi u ono potpuno nepoznato. Naravno, nije lako ni roditeljima. Do tog trenutka su rijetko ostavljali dijete, a ako i jesu to je uvijek bilo bliskim i povjerljivim osobama. Najednom se moraju osam sati osloniti na neku, do tog trenutka nepoznatu osobu i imati povjerenja da će ona jednako dobro postupati prema djetetu i da će ono biti na sigurnom.

Nastavi čitati

Posjet crkvi sv. Marte

Razvoj osjetljivosti za očuvanjem i upoznavanjem vlastite baštine započinje već s polaskom djeteta u vrtić. Kroz različite aktivnosti i igre djeci se pokušavaju približiti običaji, tradicija i kultura vezana uz zavičaj u kojem žive. U ranom periodu života važno je proučavanje neposrednog okruženja, istraživanje društvenog okoliša, upoznavanje kulturne baštine što će rezultirati razumijevanjem povijesnog razvoja i važnosti očuvanja i njegovanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine svog užeg zavičaja.

Različitim sportskim aktivnostima pokraj crkvice sv. Marte djeca su imala priliku kroz neposredno iskustvo i doživljaj, upoznavanjem baštinskih elemenata, zadovoljiti svoje interese kroz igru i različite oblike kretanja, a sve to kroz boravak u prirodi i njen blagotvorni učinak na psiho-fizičko zdravlje djece.

Nastavi čitati

Nastup povodom Dana Grada Trogira

Skupina "Medonjice"

Magarac olitiga tovar je tvrdoglavo stvorenje. Snažan je, izdržljiv i može teški teret nosit. Ali nekad mu nije baš po volji i tada ne pomažu ni molbe ni prijetnje. Kad on odluči da neće slušati, neće ! On ukopa svoja kopita u zemlju. Možeš ga vuć ili gurat ali ga ništa ne može pomaknuti s mjesta. Može se dogoditi da ga iznenada pusti tvrdoglavost i kao da ništa bilo nije, pomaknuo se s mjesta. I opet postane drago stvorenje koje čovjeku pomaže.

Odgojiteljice: Andrijana i Ines

Skupina "Gusjenice"

Kada se od malih nogu njeguje ljubav prema svome gradu, tada sa sigurnošću možemo reći da će naš grad imati prave male čuvare !

Odgojiteljice: Marica i Danijela

Nastavi čitati

Gostovanje zubarice Sandre Kursar

Kako se pravilno peru zubi? Koja hrana je dobra za zdravlje zubića a koja ne? Što je to karijes?

O spomenutim i sličnim pitanjima razgovarala je zubarica Sandra Kursar sa djecom iz Dječjeg vrtića "Leptirić".

Nastavi čitati

  • 1
  • 2
1