(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Posjet OŠ "Majstor Radovan" Trogir

U suradnji s osnovnom školom "Majstor Radovan", organizirali smo posjet naših predškolaca kako bi ih upoznali s onim što ih očekuje kada na jesen krenu u prvi razred.

Posjeta školi dio je suradnje škole i vrtića s ciljem što kvalitetnije pripreme djece za polazak u školu. U pratnji odgojiteljica i pod stručnim vodstvom pedagoginje Daniele Radan, djeca su imala priliku posjetiti školsku knjižnicu gdje nas je dočekao knjižničar Virgil Jureškin. Djeca su pričala koje su im najdraže priče u vrtiću, što vole crtati, kako se zovu, što misle o školi i sl.

Potom smo posjetili sadašnje prvašiće i među njima prepoznali pojedine prijatelje iz vrtića. Nakon toga posjetili smo sadašnje četvrtaše koju su za djecu pripremili pjesmicu o slovima i upoznali smo učiteljicu koja će pojedinu djecu na jesen dočekati u dvorištu škole. Na ploči su djeca pisala svoja imena i crtala svoj lik, te djeci otpjevala pjesmu "Riba ribi grize rep".

Nastavi čitati

Radionica izrade lutki

U p.o. More odgojne skupine "Girice" jaslička skupina i "Papaline" vrtićka skupina u sklopu zajedničkog projekta "More riči" organizirale su edukativno-kreativnu radionicu izrade štapnih lutki za djecu i roditelje.

Lutka kao sredstvo komunikacije i igre u radu s djecom nosi veliku pedagošku vrijednost, te je kao takva prepoznata i kod djece.

Djeca i roditelji su imali mogućnost izraditi lutke po svojoj zamisli, a na raspolaganju su imali raznovrsni materijal. U suradnji s roditeljima prikupili smo i tkaninu raznih uzoraka i tekstura koja nam je poslužila za izradu tijela lutke.

Djeca će tako imati priliku svoje lutke predstaviti prijateljima u skupini, te po želji izvesti dramsku improvizaciju kroz sklop planiranih aktivnosti u završnoj etapi projekta.

Na kraju lutke će pronaći svoj novi dom kada ih djeca ponesu svojoj kući. Stoga igrajmo se lutkama, posvetimo im malo pažnje jer one će nam vratiti puno više.

Djeca, roditelji i odgojiteljice p.o. More

Nastavi čitati

Obilježen Dan očeva

U p.o. More, obilježili smo Dan Očeva kroz prigodne priče, gestovne igre i razgovor s djecom na temu aktivnosti.

Djeca su svojim tatama izradila prigodne čestitke, slikajući ih baš onako kako ih oni vide i u aktivnostima koje vole zajedno provoditi.

Važno je zahvaliti i dati do znanja koliko nam znače: Tate, sretan Vam Vaš dan!

Nastavi čitati

Posjet Muzeju grada Trogira

Odgojna skupina "Papaline", p.o. More posjetila je Muzej grada Trogira, gdje nas je ugostila gospođa Goranka Tomaš, viša muzejska pedagoginja.

Na djeci zanimljiv način opisala je dio povijesti našeg grada, prepričala pojedina događanja i običaje naših starih.

Tema naše aktivnosti i posjete leži u njegovanju kulturne baštine grada Trogira, te kao neiscrpan izvor raznovrsnog stvaranja. Nove spoznaje i iskustva će nam doprinijeti u daljnjem radu s djecom.

Posjetili smo galeriju Cate Dujšin Ribar, imali smo priliku vidjeti pomorsku, arhelošku zbirku-lapidarij, etnografsku zbirku i brojne druge predmete koje smo imali prilike vidjeti po prvi puta.

Odgojitelji: Ana Krstulović i Brankica Topić

Nastavi čitati

Kazališna skupina "Škatula" u DV More

U P.O. More, u sklopu zajedničkog projekta "More riči", ugostili smo kazališnu skupinu "Škatula" iz Kaštela koji su izveli predstavu "Mjesečeve priče".

Nakon odgledane predstave djeca su imala priliku družiti se s glumcima kroz zajednički ples, istraživanje kostima, malu zakusku te im postavljati pitanja o njihovoj izvedbi predstave.

Ugodno druženje djeci je omogućilo nova iskustva i spoznaje koje će primijeniti u daljnjem radu na projektu u svom vrtiću.


Odgojne skupine: Papaline i Girice
Odgojiteljice: Brankica Topić, Ana Krstulović, Ivana Rimac, Marina Muštra

Nastavi čitati

Likovna radionica u edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira

Djeca odgojne skupine "Papaline" iz p.o. More, po prvi puta su sudjelovala na likovnoj radionici u izvedbi više muzejske pedagoginje Goranke Tomaš.

Riječ je o novom obliku muzejskih radionica koje imaju interdisciplinarni pristup. Naša tema aktivnosti je bila Dražen Petrović - velikani hrvatske povijesti.

Likovna tehnika koju smo koristili je bila kolaž i grataž. Tehnika grataž s kojom smo se upoznali i u vrtiću djeci se pokazala jako zanimljivom, ponajviše zbog procesa stvaranja jer nastaje nanošenjem sloja pastele na papir koji se prekrije crnim tušem, temperom, pastelom,... Djeca su ga nazvala "magični papir".

Djeca su oslikala portret tehnikom grataž, te ljepila razne novinske natpise koji se tiču lika i djela Dražena Petrovića.

Nastavi čitati

"Riba, ribi grize rep" - male maškare u DV More

U p.o. More stoljetnu tradiciju trogirskih maškara obilježili smo sudjelovanjem zajedno s našim prijateljima iz ostalih objekata maskirani u ribice.

Kroz dvije tematske radionice, roditelji su izrađivali prigodne kostime za djecu, a sama djeca su aktivno sudjelovanja u odabiru plesne točke i kreiranju pokreta.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su svojim sudjelovanjem omogućili djeci novo iskustvo i lijepe uspomene.

Veseli i šareni mjesec obilježili smo kroz likovne aktivnosti, razne igre, prigodne priče i igrokaze. Djeca su danima dolazila maskirana te tako razvijala simboličku igru, dijelila svoje kostime s prijateljima po želji.

Poklade su smišni dani krnjevala.
Veseli se pajac i maškarica mala.
Za sve ljudi divni dani, veseli i nasmijani.
Iz vrtića More u povorci ribice stižu,
Uz veseli ples, rep grizu!

Odgojiteljice: Ana Krstulović, Brankica Topić, Marina Muštra i Ivana Rimac

Nastavi čitati

Nastup s recitacijom "SVETI NIKOLA I JA"

Povodom blagdana Svetog Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, djeca DV More su u Gradu Trogiru, na trgu, nastupali s recitacijom "SVETI NIKOLA I JA"

Božićna predstava "Božićni zvončić traži sreću"

Povodom božićnih blagdana ostvarile smo suradnju s kazalištem Škatula iz Kaštela koji su gostovali s predstavom "Božićni zvončić traži sreću". Djeci jaslične skupine to je bilo prvo iskustvo s ovakvim oblikom suradnje. Djeca su izrazito pozitivno reagirala na samu predstavu i interakciju s glumcima.

Nakon predstave Djed Božićnjak je djeci uručio prigodne poklone. S obzirom na ugodno iskustvo i dojmove, planira se daljnji nastavak suradnje.

DV More, jaslična skupina
Odgojitelji: Ivana Rimac, Marina Muštra

Nastavi čitati

Sv. Nikola u DV More

  • 1
  • 2
1