(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

"Večer matematike" u DV "Ribola"

Svake godine u prosincu Hrvatsko matematičko društvo obilježava Večer matematike i poziva sve vrtiće, škole, fakultete, udruge i druge zainteresirane ustanove na sudjelovanje u vidu radionica za djecu i roditelje s ciljem izgradnje pozitivnog stava djece prema matematici.

1. prosinca 2022. godine u prostorijama područnog objekta „Ribola“ prvi put je održana “Večer matematike”; sudjelovalo je 13-ero djece i roditelja. Matematika je predstavljena kroz zabavne igre prilagođene dječjoj dobi, a iste su primjenjive u svakodnevnom radu. Namjera nam je bila da na jednostavan način pomognemo djeci u svladavanju predmatematičkih vještina kao što su prepoznavanje brojeva i količine te geometrijskih likova.

Važno je istaknuti da je matematika sveprisutna i da kao takva ima veliku ulogu u predškolskom odgoju. Ona je mnogo više od samog brojanja i računanja i njena glavna uloga je razvoj vještina koje će nam pomoći u svim životnim situacijama. U svakoj aktivnosti koju kao odgojitelji provodimo u neposrednom odgojno – obrazovnom radu s djecom, nužno je razvijati logičko mišljenje i zaključivanje, a to između ostalog, upravo postižemo služeći se matematičkim igrama. Potrebno je djeci učiniti matematiku zanimljivom, kako bi kroz to iskustvo stekli dobar temelj za daljnje učenje matematike koja im je prijeko potrebna u budućem životu.

1