(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Udruga pčelara Trogir u DV Sunce

Otac jednog dječaka iz vrtića, a ujedno i pčelar, predsjednik Pčelarskog društva Trogir, gospodin Jure Pavlović, nam je poklonio prigodne slikovnice za svako dijete u vrtiću.

Tako smo u vrtiću ugostili dva iskusna pčelara, gospodina Marka Pastuovića, koji je djeci kroz priču i slike pčelice Maje i mede Eda djeci izlagao o životu pčela, njihovoj ulozi u proizvodnji meda. Imali smo priliku čuti i naučiti nove riječi: nektar, pelud, košnica, matica, radilica, trut, saće i sl.

A zahvaljujući drugom našem gostu, gospodinu Anti Kasalu upoznali smo uživo pčele u košnici. Brojali smo pčelice ali ih nismo uspjeli do kraja izbrojati. Bilo ih je puno. Djeca su gledala, opipavala košnice i saće, mirisali. Izazvalo je to veliko zanimanje kod djece.

Pčelari su nam donijeli i odijelo i rukavice kojima se koriste. Djeca su isprobavala opremu i nakratko bili mali pčelari.

Ovom suradnjom smo htjeli proširiti znanja djece o pčelama i pčelarskim proizvodima, te djeci i roditeljima dati osvrt na važnost pčela u prirodi.

Odgojitelji našeg vrtića se trude djecu od malena učiti suživotu s prirodom, što se vidjelo ovom prezentacijom. Djeca su pokazala veliko znanje o pčelama, postavljali pitanja i odgovarali. Druženje smo završili degustacijom meda.

1