(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Glazbeno-scenska igra "Orašar"

Djeca DV Vrabac odgojno-obrazovne skupine "Škrinjica" (integrirani dramsko-scenski program) povodom blagdana prikazala su predstavu "Orašar" na Trgu Ivana Pavla II.

Predstavi je predhodio proces koji je trajao koliko interes djece i sadržio mnoštvo aktivnosti. Slikovnica "Orkestar priča priču Orašar" je bila poticaj za raznovrsno stvaranje i izražavanje. Djeca su pokazala velik interes za baletom, glazbom skladatelja P.I. Čajkovskog te izražavanje i stvaranje kroz pokret. S pažnjom su promatrala videa baletnih predstava. Na svoj jedinstven način izražavala su emocije kroz glazbu i pokret.

Kroz likovne i radne aktivnosti te grupni rad pokazala su suradnju i kreativnost. Pri tom su nastale kućice u "Kraljevstvu slatkiša", slatkiši, pokloni, veliki sat, vijenac, kamin, konjić, lutke na štapu,...

U suradnji s roditeljima i djecom na kreativnoj radionici izrađivali smo ukrase za jelku koja je ujedno i scenski rekvizit za predstavu. Djeca su vrlo ponosna na svoje roditelje i njihov zajednički doprinos našoj predstavi odnosno glazbeno-scenskoj igri. Uložen je velik trud roditelja i djece u izradi kostima.

U skladu s interesima i potrebama svakog pojedinog djeteta nastala je predstava "Orašar", nakon koje su djeca s velikim oduševljenjem dobila poklone od Bake Mraz.

Odgojitelji: Ivana Lučin i Anita Čarija

1